Your address will show here +12 34 56 78

Buganvílias

Residential

The program consists of 5 single family houses, of 4-bedrooms typologies, associated in a row.

The proposal was designed in way to favor the maintenance of the existing green space and its arboreal species.

The proposal aims to build a volume under a common basement, where garages, storage and laundries are located.

The accesses to each house are made in different ways, either from a pedestrian inner street or through ramp access to the garages.

Each entrance becomes personalized, where a set of blades and openings stand out anticipating the connection to a private outdoor space.

The dividing walls between the houses, allow to define reserved areas as an extension of the living rooms to the outside.

The program located in the basement floor comprises parking spaces, utility room, laundry, technical space, bathroom, and a small patio.

On the ground floor we can find the kitchen, a bathroom and a room facing the plot inner area.

The 1st and 2nd floors include the private areas featuring rooms with private bathrooms, balconies, terrace as well as a library space.

Detailing and choice of materials were carefully developed to imbue the practical requirements of day-to-day living with an aesthetic sensibility.

Year

2016


Client

Construções Jomarvil, Lda.


Area

2258 m²


Location

Porto, Portugal