Your address will show here +12 34 56 78

Chantre

Residential

This unique building is aimed for a high-class real estate segment as one can tell by the characteristics and composition of the program, the attention given to the architectural quality of it, and the garden areas that fit the whole set. As well as the existence of an unexpected and curious sculpture by Paulo Neves chosen, by the architect Manuel Ventura, to be placed at the entrance.
This project is characterized by a set of plans and volumes that are articulated in order to take full advantage of the terrain, while enhancing the relation of the program with the outside garden, which resulted in sereval connections of these spaces with the terrace rooftops allowing diverse uses. The house is developed in two aboveground floors and a half buried basement. Given the 656.80m² of implantation area, the remaining land is completed with a set of covered and uncovered access paths to the interior of the dwelling.
The landscaped area is composed of a dense arborization in the terrain borders as well as a generous lawn for the remaining. The basement floor consists of two distinct zones: one for the garage, with capacity for 7 vehicles and the technical compartments, and the other corresponding to the housing area with two bedroom suites facing the garden to the west side, the laundry room, the spa and the indoor pool. The connection to the upper floors takes place through two staircases, and an elevator. The pool has large glazed walls facing south into the landscape. At the ground floor we find the main entrance as well as three bedrooms with private bathroom, an office with independent access from the outside, a dining room and a living room with about 87m² and the kitchen. On the first floor, there is a multifunctional compartment that has connection with the terrace with about 330m², which can be used as a living room or a bedroom area, served by a small bathroom. The rooftop terrace provides the inhabitants with the perfect opportunity to relax while allowing direct access to the garden located on the lower level.

Year

1999-2014


Client

Private


Area

1125 m²


Location

Matosinhos, Portugal