Your address will show here +12 34 56 78

Jean Piaget University Hospital

Healthcare

The Piaget University Hospital was designed to create a unitary building with a unique striking image. The proposed implantation sought to establish appropriate urban relations between the terrain topography and the proposed exterior arrangements.
The designed 5 storey building (5 floors above ground and 1 underground) comprises 20631m² of gross building area, reserved to the hospital program and 5131m² of gross building area for the covered technical areas.
The proposed monolithic building, is based on an elevated platform that houses the ground floor and establishes the covered connection to the future university building. 
The building's implantation forms an 8-sided polygon and features a central open green ample space.
Given the hospital's program and the need to combine construction's functionality, efficiency and durability, it was decided to design a building constructed mostly of apparent white concrete.
The facades, facing south and north are dynamized by a pattern resulting from the sequence of full and empty spaces, by the effect of the concrete shading blades, and the cavities that the frames form on the facades. The east and west elevations form horizontal openings on the facade where the exterior spans are recessed about 1,60m, in order to produce effective shading.
The technical and service accesses are made through the basement, by a street located at the rear of the building. In this zone a construction was designed next to the hospital building, with an exclusively technical program of support.

Year

2013


Client

Instituto Jean Piaget


Area

Hospital area: 19635 m²
Technical area: 5232 m²
University area: 4406 m²


Location

Luanda, Angola