Your address will show here +12 34 56 78

VOGAA Head Office

Offices

Inserted in a mixed-use building of housing and services, VOGAA head Office is developed on three floors divided into three distinct areas: production and management, administration and show room.

The 4th floor is divided into two open spaces, a printing room, reception and an independent office. It is connected by a private staircase and an elevator, which leads us to the 5th floor, where administration office and two meeting rooms are located. Since this is the top floor of the building, there is an access to the roof top via an internal spiral staircase. In the basement we can find the show room and workshop area and the archive.

The intervention in pre-existing fractions, sought to increase the spaces to make the most of its formal distribution and natural light. The materials chosen correspond to the type of use of each of the sectors, paying special attention to acoustic and comfort issues.

The use of white as dominant color and as finishing of all interior vertical plans and carpentry is common to all spaces. On the general floor was applied an anthracite carpet in contrast to the oak floor applied in the more formal spaces. Vertical circulation spaces and their vestibules were coated with stainless steel panels on the floors, walls and ceilings.

As a result we find here a consistent and comfortable space with unique architectural details where harmony and spatial fluidity give their users a pleasant space that leads to creativity and interaction between teams working there daily.

Year

2009-2010


Client

Manuel Ventura


Area

Construction area above ground: 432 m²
Underground construction area: 246 m²


Location

Porto, Portugal